Motivim, frikë dhe udhëheqje!

kuturuTent-a-tivë0 Comments

Unë e pëlqej futbollin. Po të kem mundësi, shikoj çdo ndeshje. Tani që po rritem, përveç lojës, kam filluar të vë re aspekte të tjera të lojës – që më interesojnë sepse mund të më ndihmojnë në punën time. Në jetën time. Për shembull, përpiqem të vë re si motivohen njerëzit. Sepse unë punoj me një grup njerëzish që kanë … Read More

A je gati të bëhesh udhëheqës?

kuturuPyetje nga Rruga0 Comments

Mua më pëlqejnë pyetjet. Të ndihmojnë të vendosësh trurin në punë edhe të zbulosh gjëra për veten e për të tjerët…
Ja lista më e fundit që më bëri të mendoj. Eshtë një listë me 15 pyetje që të ndihmojnë të kuptosh nëse je gati të udhëheqësh të tjerët, një listë e formuluar nga Ron Edmondson, një udhëheqës kishe dhe biznesmen i sprovuar në fushën për të cilën ka shkruar.
Pa shumë shpjegime, ja pyetjet:

Udhëheqja, çfarë e bën një udhëheqës…

kuturuViz-Kuturu0 Comments

Një intervistë e autorit Erik Metaksas, në të cilën flitet për udhëheqjen… Citime: “Udhëheqja e vërtetë, autoriteti i vërtetë gjithmonë duhet t’i nënshtrohet një autoriteti tjetër.” Për të tjerat, dëgjoni intervistën e tij…