Update: Çfarë do thoshte Papa?

kuturuKrim-tari, Kulture Shqiptare, Tent-a-tivë0 Comments

… kur të shikonte këtë pamje? Siç mund ta vini re, koha e foljes ka ndryshuar. Sepse, sot pasdite vura re, qe reklama e Birrës Tirana është hequr! Më në fund! Nuk është që po mendoj që postimi i paradites e hoqi reklamën, por po i gëzohem faktit që edhe zyrtarë mendojnë si unë – dmth e kuptojnë që një … Read More

E bukura është t’ia tregosh të gjithëve… 2

kuturuViz-Kuturu0 Comments

Që nga ajo ditë, disa gjëra ndodhën (një mundësi votimi për t’ia çuar Vodafone si reagim, komunikim zyrtar me Vodafone, artikuj të tjerë në mbështetje të idesë që kisha edhe unë, se nuk isha vetëm). Këto ndodhën.
Nga këto që ndodhën, kam nxjerrë mësimet e mëposhtme:

Birra T… dhe prapë rreth reklamave!

kuturuKritike, Kulture Shqiptare0 Comments

Pse duhet në një reklamë birre të ekspozohet kaq shumë nga trupi i njeriut? A e shton kjo dëshirën për të pirë birrë? Apo thjesht ideatorët mendojnë se prirja për erotizëm do të shtojë “etjen” për një pije të ftohtë?

Gjithsesi, kur mendohet për një reklamë të ngjashme, arsyet e mëposhtme duhen mbajtur në konsideratë:

Mos e lidh, qe ta gjesh :)

kuturuJeta Shqiptare, Kulture Shqiptare, Vlera0 Comments

Edhe sikur Policia Rrugore te fillonte nje fushate per te ndergjegjesuar qytetaret te vendosin rripin e sigurimit (gje qe ndodh rendom ne vende te tjera “kerko ne google “Click it or Ticket”), qytetareve do t’ju vije ne vesh nje reklame tjeter qe thote “nese ke rene ne dashuri me arketaren e Union Net, atehere nuk ia vlen te vesh rripin e sigurimit”.