Ese për faljen – Nga një 10 vjeçare!

kuturuVlera1 Comment

Ndonjëherë – por si shpesh – fëmijët thonë ca gjëra të thjeshta (për t’u thënë) dhe të thella për t’u kundruar, e shumë të zorshme për t’u zbatuar. Eseja e mëposhtme është njëra prej tyre. Materiali është i paredaktuar – përveç ndonjë shenje pikësimi. Por thelbi mbetet i njëjtë: a mund të duash dikë sot, duke e falur?   Një person bën … Read More

Pyetje nga Rruga #1: Bashkëjetesa apo Martesa?

kuturuPyetje nga Rruga0 Comments

Rrugës kur ecen në këmbë, dëgjon biseda njerëzish. Shpesh, në këto biseda, dëgjon pyetje, që bashkëbiseduesit ia drejtojnë njëri-tjetrit. Këto pyetje, të bëra në rehatinë e një marrëdhënie të sigurtë miqësie, janë sebep i këndshëm bisede. Edhe, në pamundësi për t’ju përgjigjur drejtpërdrejt udhëtarëve, po marrim mundimin t’ju përgjigjemi pyetjeve në faqen tonë kuturu.org.