bekimja & hekurani!

kuturuJeta Shqiptare1 Comment

Hekurani nuk mund te vizitohet me. Edhe kompjuteri nuk i hyn ne pune. Cfare mund te beje nje kryeminister per t’ia ulur dhimbjen familjes se Hekuranit?

Keshtu mbaron historia e Hekuranit.

Ketu mbaron edhe historia e Bekimes dhe Hekuranit bashke.

Sikur s’jetoj në vendin tim!

kuturuJeta Shqiptare, Politikë, Rrëmujë0 Comments

Poezitë janë një formë të shprehuri që ndonjëherë duket aq “poetike” sa nuk ka lidhje fare me realitetin. Por, qartazi, janë ca shprehje poetike që shkojnë aq bukur në skajet e artit po aq sa ç’shprehin qartazi edhe realitetin ku jetojmë… Ja një poezi e tillë që ishte botuar sot në gazetën SHQIP me kërkesë të vetë autorit,

Dita e dyte e vitit 2011

kuturuJeta Shqiptare0 Comments

Eshte kthyer perseri atmosfera e zakonshme e vitit, me zhurme makinash qe levizin pa pushim, me qen qe lehin prapa portave se jane prape te uritur pasi kane lepire kockat naten e vitit te ri, e me kalamaj qe vrapojne trotuareve duke thirrur me ze te larte.

Edhe ai qe mbytet ka faj!

kuturuJeta Shqiptare, Politikë0 Comments

Ne kohen kur te gjithe jane sulmuar per te gjetur arsyen e vertete te permbytjeve ne zonen e Shkodres, ne te kuturuse, duke dashur ne menyre sarkastike te plotesojme kuturullekun shqiptar, po e themi hapur: “Ata qe po permbyten e kane fajin!” Zoti i ruajt ata nga vetvetja!!! Ju si mendoni?

Shi bie ne Tirane…

kuturuJeta Shqiptare, Politikë, Rrëmujë0 Comments

Dhe kuturu-ja e fundit: si ka mundesi qe une e dija perpara se te vija ne shtepi se sonte ne TV do te dilnin perfaqesues te qeverise dhe te opozites me deklarate te kunderta ne lidhje me problemet e trafikut dhe te shiut? Pse kaq lehte parashikohen veprimet e qeverise dhe te opozites?