Jo, po… që ta dinë!

kuturuKrim-tari0 Comments

Pas gati një jave, kureshtja më mundi! Përse të rri prapa botës?

Shokët e mi po diskutonin rreth “opinionit” të fundit, dhe unë u ndjeva “i lënë mënjanë”. Një shoqja ime postoi në Facebook një “thënie” nga “opinioni” i parafundit, dhe unë prapë u ndjeva i vetmuar! Disa po përmbyteshin në jug nga shiu i dendur, por prapë, megjithëse pashë fotot online, më mungoi një koment shumëngjyrësh mbi ndikimin që kanë partitë mbi motin dhe qeverisjen, dhe u ndjeva i brengosur. U ndjeva si pa jetë! Sikur, erdhi uji e më mori mua! Dhe nuk ishte fare problem “fundi” por një fund i padenjë për opinion!

Një dibran ndryshe dhe një polic ndryshe

kuturuTent-a-tivë0 Comments

– Nuk po të vendos gjobë sot. Për dy arsye: E para sepse je shumë i komunikueshëm. Dhe e dyta, sepse je i pari dibran, që nuk me jep në telefon një mik, sapo e ndaloj.
– Dibranët kështu? S’ka mundësi!
– Të gjithë dibranët që kam ndaluar, madje përpara se t’ju them arsyet se pse i kam ndaluar, më thonë: “Foli pak këtij mikut tim në telefon!”

Budallenjte ne Kolltuk

kuturuKrim-tari0 Comments

Sonte, tani qe po shkruaj, po degjoj nje bisede “intelektuale” me nje biznesmen te njohur nga Kosova, perballe nje paneli me nje sociolog, me nje politikan, e dy te tjere qe nuk i njoh, por ma merr mendja qe jane te larte ne status edhe ata! Pikerisht tani, po theksohet nevoja e nje qyteti qe mediton. Sipas biznesmenit, duhet qe … Read More

Video Games

kuturuKrim-tari0 Comments

Në këtë temë, duket se ka një videogame të rregjistruar në kryeministri në datën 21 janar, që dikush, e ka marrë në pronësi. Mendoj, me aq sa më kap truri mua, që kjo loja e fundit, po mbahet fshehur kinse të na rrisë kuriozitetin. Në momentin kur s’ka më lojra interesante mjaftueshëm për publikun, atëherë hidhet në treg një lojë tjetër, e një shkalle “ma t’naltë”.
Kështu thonë të gjitha studimet mbi videogame-s: ata që janë të ndikuar e të tërhequr nga këto lojra, gjithmonë duan më shumë, më të përgjakshme, e më të rrezikshme.
Zot, na ruaj trurin! Ose mos na lër të blejmë PlayStation 3! Ti, bir, prit edhe pak sa të rritesh!