1 Divorc ne dite!!!

kuturufamilja, Jeta Shqiptare, Martesa0 Comments

Nese kjo eshte e vertete, kjo mjafton per te shperthyer nje bombe sociale qe nuk do ta shpetonte shoqerine shqiptare, as sikur te gjitha “ceshtjet e medha” te zgjidheshin shume shpejt. Urrejtja qe percon nje divorc, dhuna verbale qe i shoqeron keto fenomene ne mjaft raste, familje te ndare, ceshtje pronesie ne udhekryq, femije te rritur ne ambiente jo te shendetshme, marredhenie intime te shkaterruara – te gjitha keto jane “bomba sociale” per te cilen shoqeria do te paguaje nese nuk nderhyn per te zgjidhur ne menyre te shendetshme…

Dita e dyte e vitit 2011

kuturuJeta Shqiptare0 Comments

Eshte kthyer perseri atmosfera e zakonshme e vitit, me zhurme makinash qe levizin pa pushim, me qen qe lehin prapa portave se jane prape te uritur pasi kane lepire kockat naten e vitit te ri, e me kalamaj qe vrapojne trotuareve duke thirrur me ze te larte.

Ma (shtrimet) rtesat e koreanit!

kuturuBesim, Media, Vlera0 Comments

Per Median qe ka intervistuar kete cift: ne pergjithesi vitet e fundit, kjo media ka ngritur zerin ne mbrojtje te tolerances dhe dashurise pa dallim nga prirjet fetare e seksuale te njerezve. Si do ta gjeje ekuilibrin kjo media, kur nga njera ane reklamon nje homoseksual tek Big Brother, a nga ana tjeter na e pasqyron si te suksesshme mbleserine e nje koreani krejtesisht te dyshimte?