Ndërgjegja jonë nën shembullin e Nënë Terezës

kuturuUncategorized, Viz-Kuturu0 Comments

Unë jam rritur duke dëgjuar fraza përçmuese për Nënë Terezën. Si duket, nën rregjimin e Partisë Komuniste në Shqipëri, ishte përhapur ideja se ajo ishte e ligë… Sot, duket se ka shumë pak shqiptarë që mendojnë ashtu për Nënë Terezën. (Më duket që është prapë fatkeqësi që ka disa, e madje herë pas here flasin publikisht, por prapë le t’i … Read More

Kisha e Përmetit dhe Kisha e Jezuit

kuturuBesim, Kulture Shqiptare, Po-e-Zi0 Comments

Kisha e Përmetit në fund, ka gjasa (ky është thjesht mendimi im!) që do ta marrë truallin edhe ndërtesën. Por nga sa pashë sot reagime në Facebook, i ka humbur disa njerëz.
Jezui prej mijëra vjetësh, ka humbur shumë ndërtesa… madje edhe trupin e tij e dha si sakrificë… Por ka fituar shumë njerëz, e do të vazhdojë të fitojë shumë të tjera!