I ndare me dysh: Pertej Kuturuse!

kuturuJeta Shqiptare, Politikë1 Comment

U bene 9 dite qe po perpiqem te shoh situaten permes lenteve te “kuturu”se, edhe kam deshtuar, mendoj! Ne ditet e para po perpiqesha te argumentoj ngjarjen e 21 janarit bashke me ngjarjet perpara edhe pas… Edhe gjithmone nuk me dilnin llogarite. Informacioni rrjedh me shpejtesi edhe ajo qe ndodh me pas, hedh poshte skenarin e asaj qe mendon qe ka ndodhur me perpara. Tani, mendoj, qe arsye e veshtiresise per te interpretuar “kuturu” gjithe situaten eshte tejkalimi i situates pertej kuturuse… Me fjale te tjera, jemi pikerisht ne vendin e pertej kurutuse te quajtur Shqiperi – qe sundohet nga politikane te paskrupullt, qe terheqin pas vetes njerez pa llogjike, e qe mbrohen nga qytetare te s’dine te argumentojne…

Te gjithe Shqiptareve, mendoj, do t’ju duhet te marrin nje kurs llogjike, qe te pakten te mesojne te lidhin dy mendime bashke. Nese mensojme te lidhim dy mendime bashke (ver re, jo fjale, por mendime!) atehere mund te kemi shprese qe mund ti kuptojme ca prej ngjarjeve qe kane ndodhur… ndersa politikaneve tane, duhet te gjejme nje menyre per t’ju shpjeguar se Zoti do te denoje te gjitha paudhesite nje dite – ato paudhesi qe jane te dukshme (kush i vrau njerezit ne bulevard?) dhe ato paudhesi te padukshme (cfare ziente ne politiken shqiptare naten e 20 janarit?). Me qe ra fjala, Zoti do te ndeshkoje edhe paudhesite e atyre qe mendojne se jane rehat e nuk ka Zot…

Nese s’keni besim tek kjo qe po them, vetem prisni! Dita do te vije…

One Comment on “I ndare me dysh: Pertej Kuturuse!”

E mirepresim mendimin tuaj: