Eksperiment a-politik!

kuturuKulture Shqiptare, Viz-Kuturu0 Comments

Shpjegim: Më poshtë vijon fjalimi i Znj. Hillari Clinton në parlamentin shqiptar, i mbajtur sot në datën 1 Nëntor 2012. S’ia vlen të merremi me analizën e fjalëve të saj! Por ia vlen një lloj “eksperimenti”. Në fjalimin e saj, do të nënvizoj me të kuqe, paragrafet që unë supozoj që do të përdoren më shumë si argumente që Znj. … Read More

Ljarja mbi 100 vjetorin

kuturuViz-Kuturu0 Comments

Njëqind vjet s’janë asgjë për një komb mbi tre mijë vjeçar. Duke qenë një popullsi e vogël, që është shtypur për mijëra vjet dhe nëpërkëmbur për shekuj të tërë, në shumë gjëra kemi ndërruar karakter, por thelbin për famën që kemi, e kemi ruajtur diku thellë. Kur jemi të besës, jemi deri në fund – sepse na kanë besuar. Kur … Read More

Udhëheqja, çfarë e bën një udhëheqës…

kuturuViz-Kuturu0 Comments

Një intervistë e autorit Erik Metaksas, në të cilën flitet për udhëheqjen… Citime: “Udhëheqja e vërtetë, autoriteti i vërtetë gjithmonë duhet t’i nënshtrohet një autoriteti tjetër.” Për të tjerat, dëgjoni intervistën e tij…

Parkim deputetësh

kuturuViz-Kuturu0 Comments

Përpara disa ditësh, deputetët e kuvendit të Shqipërisë po diskutonin për masa drastike në ndryshimet e reja të Kodit Rrugor. Ndërsa po bëheshin diskutime të ethshme për ndryshimet e mundshme, deputetët kanë parkuar jashtë parlamentit në rrugën Xhorxh Bush – siç duket nga pamjet e videos, në mënyrë krejtësisht të gabuar. Si do të dukej zbatimi i ligjit në këtë … Read More

Diplomacia dhe Ministri yne i jashtëm

kuturuPolitikë, Viz-Kuturu0 Comments

Videoja paraqet një kontrast të dukshëm mes gjuhës jo zyrtare të përdorur përpara së palët të takohen – në këtë rast nga Ministry ynë i jashtëm dhe paraqitja protokollare e palëve.
Në video dallohet qartë Z. Haxhinasto që i thotë koleges Bregu “Hajde dëgjo p… e këtyre tani”. Nga konteksti fraza i adresohet zyrtarëve të Komisionit Europian.