6 Dëshirat e mia për vitin 2015.

kuturuViz-Kuturu0 Comments

Zakonisht, dëshirat shprehen përpara se të vijë viti, sepse kur vjen viti, fillon “shkërmoqja” e dëshirave… Megjithatë, jemi në ditën e dytë të vitit, kështu që le të nxitojmë sa ka kohë!

Kur deklarata personale publike nuk pi ujë…

kuturuTeknologji, Viz-Kuturu0 Comments

Shkurt: deklarata e supozuar që të jep të drejtë mbi postimet, fotografitë, të dhënat e tua personale, që këto ditë është lajmi i vetëm viral në Facebook në Shqipëri, nuk pi ujë! Eshtë thjesht një mashtrim… që merr përmasa virale. Mesa kuptohet, shumë prej nesh, megjithëse kemi zgjedhur ti bashkohemi platformës Facebook për të qarë hallet, për të treguar pjata e … Read More

Hajde, dalim të sqarohemi…

kuturuJeta Shqiptare, Viz-Kuturu0 Comments

Po lexoja komentet e vajzës që u qëllua në Vlorë nga shoku i klasës… Sipas gazetës Panorama, vajza është nxjerrë “në pritë” nga nëna e autorit, që gjithashtu është mësuesja e matematikës në shkollë… Sipas vajzës, nëna e autorit, ka ngulur këmbë që ata të “sqaroheshin”. Cfarë donte mësuesja e matematikës që të sqaronin nxënësit? A e di mësuesja e matematikës, kuptimin … Read More

Çfarë tha Papa e çfarë dëgjuam ne?

kuturuBesim, Viz-Kuturu0 Comments

Vizita e kreut shpirtëror të katolikëve të të gjithë botës dhe udhëheqësit të Vatikanit ishte ngjarja “botërore” e 21 Shtatorit në Tiranë. Dhe nën të dy aspektet e autoritetit të përmendura në fjalinë e parë, Papa Françesku, foli në Shqipëri, rreth një sërë temash. Si përmbledhje, cilat ishin temat që përmendi më shpesh, sipas këndvështrimit tim? Papa theksoi nevojën e … Read More