Ti japësh publikut atë që do…

kuturuViz-Kuturu0 Comments

Ne si familje e shmangin të parit e TV bashkë me fëmijët. Shumicën e rasteve. Eshtë dukshëm jo e përshtatshme shumicën e kohës. Bëjmë një përjashtim për Voice of Albania. Ka muzikë, ka talente, ka surpriza, ka emocione. Edukues – për aq sa i nxit edhe fëmijët që të punojnë fort për pasionin e tyre – në këtë rast muzikën. E prapë … Read More

Kur të vjedhin perëndimin e diellit…

kuturuJeta Shqiptare, Uncategorized, Viz-Kuturu0 Comments

Ne banojmë në katin e 9-të të një pallati. Që shikon nga Lindja, Veriu dhe Perëndimi. Një nga arsyet përse e blemë pallatin në katin e fundit, ishte pikërisht fushëpamja. Në mëngjes (nëse zgjoheshim herët) mund të shikojmë lindjen e diellit. Pasdite, nëse kemi mundësi, shikojmë perëndimin e diellit nga ballkoni. Por tani, disa pallate më tutje, po ndërtohet një … Read More

Kur bërtet media…

kuturuMedia, Uncategorized, Viz-Kuturu0 Comments

Përse bërtet MEDIA?! Shënim: Mendimet më poshtë janë shkruar nga Ilir Vreta. Iliri ka punuar në disa media shqiptare. Tani jeton në Norvegji. Punën e tij mediatike mund ta ndiqni në Facebook, te Perspective Media Production. Përpara disa ditësh, Iliri shkroi një reagim ndaj kronikave të TV Top-Channel në lidhje me keqedukimin e brezave të rinj, kryesisht për shkak të … Read More

Ndërgjegja jonë nën shembullin e Nënë Terezës

kuturuUncategorized, Viz-Kuturu0 Comments

Unë jam rritur duke dëgjuar fraza përçmuese për Nënë Terezën. Si duket, nën rregjimin e Partisë Komuniste në Shqipëri, ishte përhapur ideja se ajo ishte e ligë… Sot, duket se ka shumë pak shqiptarë që mendojnë ashtu për Nënë Terezën. (Më duket që është prapë fatkeqësi që ka disa, e madje herë pas here flasin publikisht, por prapë le t’i … Read More