Një pamje e largët (dhe e afërt) integriteti…

kuturuTeknologji0 Comments

Sam Allardyce sapo ka lënë punën që kishte ëndërruar gjithë jetën. Pas 67 ditësh në krye të skuadrës kombëtare angleze të futbollit, ai e la detyrën për shkak të një skandali përgjimi, ku premtonte ndihmë për të thyer ca rregulla të Federatës Angleze të Futbollit në këmbim të rreth 600.000 eurove. Paga e tij vjetore shkon te 5 milion Eurot. Dmth … Read More

Kur deklarata personale publike nuk pi ujë…

kuturuTeknologji, Viz-Kuturu0 Comments

Shkurt: deklarata e supozuar që të jep të drejtë mbi postimet, fotografitë, të dhënat e tua personale, që këto ditë është lajmi i vetëm viral në Facebook në Shqipëri, nuk pi ujë! Eshtë thjesht një mashtrim… që merr përmasa virale. Mesa kuptohet, shumë prej nesh, megjithëse kemi zgjedhur ti bashkohemi platformës Facebook për të qarë hallet, për të treguar pjata e … Read More

Interneti: mundesi lirie apo mpirje?

kuturuBesim, Rrëmujë, Teknologji0 Comments

Nder te tjera Papa tha se interneti nuk i ben njerezit me njerezore por rrit “nje ndjenje vetmie dhe c’orientimi” mes te rinjve qe tashme jane “te mpire”. Sipas Papes interneti po rrit ne mes te rinjve nevojen per per nje”emergjence edukimi – nje sfide qe mundemi edhe duhet t’i pergjigjemi me inteligjence krijuese”. Keto deklarata jane permendur nga agjensia e lajmeve AFP edhe agjensi lajmesh te tjera nderkombetare.