Diplomacia dhe Ministri yne i jashtëm

kuturuPolitikë, Viz-Kuturu0 Comments

Videoja paraqet një kontrast të dukshëm mes gjuhës jo zyrtare të përdorur përpara së palët të takohen – në këtë rast nga Ministry ynë i jashtëm dhe paraqitja protokollare e palëve.
Në video dallohet qartë Z. Haxhinasto që i thotë koleges Bregu “Hajde dëgjo p… e këtyre tani”. Nga konteksti fraza i adresohet zyrtarëve të Komisionit Europian.

Mania e Kqyrjes së Vdekjes

kuturuJeta Shqiptare, Rrëmujë0 Comments

Çudia fillon me kalimtarët e rastit, që pa asnjë pikë meraku se mos përballen me skena të pakëndshme, rrjeshtohen në bulevardin ku po ndodh ngjarja edhe rrinë aty me orë të tëra duke vëzhguar. A nuk kanë punë njerëzit, që kanë kohë të rrinë e të bëjnë sehir në shtyllën (tashmë) e famshme të rrugës Don Bosko? Përveç kësaj, a nuk mendojnë rrethanorët që, nëse personi aksidentohet përpara syve të tyre, kjo mund të mos jetë një pamje e këndshmë për tu mbajtur mend?

Po Opinion-Bërësit, kush i voton?

kuturuFushate Elektorale, Politikë0 Comments

Një sqarim përpara se të vazhdoj: unë pëlqej të dalloj vërtetësinë e asaj që dëgjoj. Kohët e fundit sidomos, sa herë që dëgjoj njërën palë të flasë, përpara se të formoj një gjykim, preferoj të dëgjoj edhe palën tjetër. Për shkak të kësaj prirjeje, e vras mendjen edhe për vërtetësinë e opinion-bërësve!
Le ti kthehemi pyetjes: kush e gjykon vërtetësinë e opinion-bërësve?

Satire Fushate: Ajer i ndotur

kuturuRrëmujë0 Comments

A nuk do te ishte nje pastrim ajri total nese diten e zgjedhjeve, askush nuk shkon per te votuar? Imagjinoni gazetat e se nesermes, me titullin: “Nuk votoi askush? Pse?” Edhe asnje pergjigje, pervecse disa komentuesve e vartesve qe flasin edhe kur nuk dine cfare thone… Nejse, ika larg!