Kisha e Përmetit dhe Kisha e Jezuit

kuturuBesim, Kulture Shqiptare, Po-e-Zi0 Comments

Kisha e Përmetit në fund, ka gjasa (ky është thjesht mendimi im!) që do ta marrë truallin edhe ndërtesën. Por nga sa pashë sot reagime në Facebook, i ka humbur disa njerëz.
Jezui prej mijëra vjetësh, ka humbur shumë ndërtesa… madje edhe trupin e tij e dha si sakrificë… Por ka fituar shumë njerëz, e do të vazhdojë të fitojë shumë të tjera!

Reklama e Top Fest 10

kuturuPo-e-Zi0 Comments

Këtu filloi habia ime kur pashë posterin e festivalit të ngulur me gozhdë (a ke kapëse letrash nuk e di!) në pemët e rrugës përbri liceut në Tiranë. Shikoni foton ilustruese për ta parë me sytë tuaj.
Edhe letra duket si HD. Por realisht, e shkalafitur në drurin shumëvjeçar të asaj rruge, që kushedi sa postera amatorë ka mëbajtur mbi kurriz, sikur e ul fare vlerën e ngjarjes.

Më jepni një Show Tjetër…

kuturuPo-e-Zi0 Comments

Më jepni një show tjetër, një show që më tregon se si ndryshohet zemra njerëzore, si ndryshohet në themel e jo në sipërfaqe të përkohshme… ma gjeni këtë show, dhe shumë do ta ndjekin, jo vetëm sepse të tregon diçka me vlerë për të tjerët, por edhe sepse më jep diçka me vlerë për ta përdorur për jetën time… Përndryshe, shihemi në programe të tjera!

Një shqiptare tjetër?

kuturuPo-e-Zi0 Comments

Kjo është përulësi. Të paktën një pjesë e saj. Elhaida Dani e bëri punën e saj ashtu si mundi, dhe u vlerësua me 71 % të votave, në një ambient ku duket që realisht i ka merituar votat…
Bravo Elhaida Dani! Shpresoj që të vazhdosh të jesh një shqiptare tjetër, si model për ne që kemi nevojë!

Në kërkim të moralit…

kuturuKulture Shqiptare, Po-e-Zi0 Comments

Aq shumë rrëmujë ka ndonjëherë në paraqitjen e asaj që duket e moralshme në publik, sa disa prej nesh, që jemi martuar vetëm me një grua, duam vetëm atë, nuk po kërkojmë të dashura, e madje edhe po të na ofrohet dikush do ta refuzonim në emër të dashurisë monogame vetëm për një person, nuk do të na kërkonte njeri për një intervistë…. Sepse nuk përbëjmë lajm! Jemi prapambetje morale! (Nuk mendoj kështu, por kështu duket!)
Nevoja për të pasur një standard moral është pjesë e qënësishme e jona. Dhe këtu është rrënja e kërkimit publik për moralin. Problemi i shoqërisë sonë është që e mbështet standardin e gjykimit në shtylla të paqëndrueshme dhe krejtësisht të përkohshme… e kësisoj në vetvete të pamoralshme. Standardi i vërtetë moral duhet të jetë diçka përtej nesh, më i qëndrueshëm se ne, dhe i pandryshueshëm. Atëherë mund të kemi një diskutim të frytshëm.