2014-ta sipas kuturusë

kuturuPo-e-Zi0 Comments

Dhe për ta mbyllur; ka qënë një vit i mirë; familjarët e mi janë mirë, fëmijët po rriten, gruaja më do e më vlerëson akoma, kemi pasur për të ngrënë, po shlyejmë borxhet, s’kemi asnjë nga rrethi shoqëror që vdes të hedhë shashka te këmbët tona, dhe mesa di, asnjë nga të afërmit e mi nuk ka vjedhur energjinë elektrike! Ah, dëgjova që disa s’kanë paguar, por kanë rënë dakord ti paguajnë. Dhe kjo është mirë! Mbyllje e mirë e vitit!

Lajmi i mirë i gabimeve në tekstet shkollore…

kuturuJeta Shqiptare, Po-e-Zi0 Comments

Dakord! Nuk është lajm i mirë në pamje të parë. Tekstet që janë përmendur në mediat – kryesisht në mediat sociale si fillim – janë katastrofë. Krejtësisht të papranueshme! Dhe ky nuk është problem i vitit të fundit, siç mund ta dalloni edhe nga vëzhgimet e mia, ku nxënësit mësojnë muzikë përmes historive të tradhëtive të Shpatit dhe Bleros! (Më falni nëse … Read More