Ku i pate sytë Top-Channel?

kuturuKritike, Media, Uncategorized1 Comment

Top-Channel reagoi me disa kronika të zgjeruara rreth historisë së dhunës mes muzikantëve modernë shqiptarë, fill pas konfliktit me armë në Prishtinë mes Noizy-t dhe Cozman. Të dy artikujt, janë titulluar artistikisht bukur. Mund t’i lexoni në këto linqe: Të vritesh për Noizyn dhe Stresin dhe Modeli i keq i një gjenerate. Në të dy materialet, vihet re një kritikë … Read More

Birra T… dhe prapë rreth reklamave!

kuturuKritike, Kulture Shqiptare0 Comments

Pse duhet në një reklamë birre të ekspozohet kaq shumë nga trupi i njeriut? A e shton kjo dëshirën për të pirë birrë? Apo thjesht ideatorët mendojnë se prirja për erotizëm do të shtojë “etjen” për një pije të ftohtë?

Gjithsesi, kur mendohet për një reklamë të ngjashme, arsyet e mëposhtme duhen mbajtur në konsideratë:

Kuturuja e nje debati delikat

kuturuBesim, Jeta Shqiptare, Kritike0 Comments

Ceshtja qe nuk analizon Kajsiu, edhe qe une e konsideroj themelin e gjithe diskutimit, eshte mungesa e kapacitetit intelektual dhe njohurite e nevojshme te zyrtareve qe merren me kete ceshtje per te analizuar sic duhet ceshtje te ketij niveli.

Çfare s’shkon me festen?

kuturuBesim, Jeta Shqiptare, Kritike, Politikë, Rrëmujë1 Comment

o si nuk doli nje media qe te mund te sqaroje pak me shume se llustrat e zakonshme kuptimin ose te pakten origjinen e festes se Krishtlindjes? Kaq te zene jane keta njerez sa perserisin cdo vit te njejten frazeologji te bezdisshme – festa e dashurise, e qirinjve, e mirekuptimit, e tolerances, e lindjes se jetes se re ne zemrat tona, e te tjera sajesa si keto