Kur bërtet media…

kuturuMedia, Uncategorized, Viz-Kuturu0 Comments

Përse bërtet MEDIA?! Shënim: Mendimet më poshtë janë shkruar nga Ilir Vreta. Iliri ka punuar në disa media shqiptare. Tani jeton në Norvegji. Punën e tij mediatike mund ta ndiqni në Facebook, te Perspective Media Production. Përpara disa ditësh, Iliri shkroi një reagim ndaj kronikave të TV Top-Channel në lidhje me keqedukimin e brezave të rinj, kryesisht për shkak të … Read More

Ku i pate sytë Top-Channel?

kuturuKritike, Media, Uncategorized1 Comment

Top-Channel reagoi me disa kronika të zgjeruara rreth historisë së dhunës mes muzikantëve modernë shqiptarë, fill pas konfliktit me armë në Prishtinë mes Noizy-t dhe Cozman. Të dy artikujt, janë titulluar artistikisht bukur. Mund t’i lexoni në këto linqe: Të vritesh për Noizyn dhe Stresin dhe Modeli i keq i një gjenerate. Në të dy materialet, vihet re një kritikë … Read More

Dancing with the Stars… nudo!

kuturuMedia, Tent-a-tivë0 Comments

P. S. I kisha harruar këto mendime, por u kujtova përsëri, kur pashë, një nga “yjet” që pozonte gati nudo për një revistë shqiptare, revistë e cila ka guximin ta vendosë kopertinën në çdo cep rruge në Tiranë, duke treguar të njëjtën varfëri idesh, si edhe programi në fjalë… Edhe kur lexova shpjegimin e një gazete për foton, “(ylli) është kuruar deri në detaj” për fotografinë, më erdhi ndërmend ideja: kur lakuriqësia qënka kaq e bukur, pse kurohen këto yjet deri në detaj për të dalë në fotografi? Eh!

Panorama e panevojshme e një interviste…

kuturuKulture Shqiptare, Media, Tent-a-tivë0 Comments

Shënim përfundimtar: Si ka mundësi, që një vrasës i dënuar tashmë, del në media jo vetëm kur bën masakrën, por edhe disa kohë pas kësaj për të na dhënë një intervistë me mendimet e tij rreth ngjarjes? Pse ndihem keq unë, që s’kam mashtruar njeri, s’kam vrarë njeri, s’kam abuzuar me njeri; tamam, pse ndjehem keq që pikërisht unë, që s’kam kryer asnjë prej të mësipërmëve, s’dal në asnjë media për intervistë? Si duket kjo është koha për të vlerësuar ata që kanë marrë rrugën e të tatëpjetës…

Bosin mediatik e “shpëton” gruaja…

kuturuMedia0 Comments

Njeriu më i fuqishëm mediatik i botës mbrohet nga gruaja… Robert Murdoch u sulmua nga një person ndërsa po përgjigjej në komisionin hetimor parlamentar britanik në lidhje me skandalin e përgjimeve të “News of the World”… Gruaja është aty për ta mbrojtur. Dhe mos nënvlerësoni vlerën e grave!