Fjalët dhe Veprat

kuturuKulture Shqiptare0 Comments

Parimi: Përgjigja më e mirë për “akuzat” është të punosh për të ndërtuar një vepër tënden! Mund të pëlqehet, mund të shahet, mund të kritikohet – të gjitha këto me fjalë! Por kritika do të ishte me vend – e gjithashtu do të rëndonte shumë, nëse është një përgjigje me vepra!
Kur dikush më kritikon me një vepër më të mirë se e imja, atëherë, po, më duhet ta dëgjoj fjalën dhe të përmirësohem. Deri atëherë… le të vazhdojnë polemikat pa vlerë! Pothuajse!

Tragje-kome-dia e futbollit shqiptar…

kuturuKulture Shqiptare, Tent-a-tivë0 Comments

Ndodhi shumë shpejt! Filloi me një gati-tragjedi: sherr masiv mes tifozerive të Tiranës dhe të Vllaznisë së Shkodrës. Pamjet ishin të plota edhe disa redaktorë lajmesh me siguri janë ndier rehat kur iu erdhi informacioni sepse edicionet e mbrëmjes gjetën material të bollshëm… Pastaj filloi komedia! Pjesa e parë e komedisë, ishin akuzat e tifozerive ndaj palës tjetër. Pak a … Read More

Update: Çfarë do thoshte Papa?

kuturuKrim-tari, Kulture Shqiptare, Tent-a-tivë0 Comments

… kur të shikonte këtë pamje? Siç mund ta vini re, koha e foljes ka ndryshuar. Sepse, sot pasdite vura re, qe reklama e Birrës Tirana është hequr! Më në fund! Nuk është që po mendoj që postimi i paradites e hoqi reklamën, por po i gëzohem faktit që edhe zyrtarë mendojnë si unë – dmth e kuptojnë që një … Read More

Out-rage-ous! – 1

kuturuKulture Shqiptare, Viz-Kuturu, Vlera0 Comments

Përkufizimi: Outrageous=Teprim në të keq fyes dhe shokues.
E di që është fjalë e huaj! Por s’po gjej një tjetër që përcjell po atë ndjenjë revoltimi dhe fyerje të përzier bashkë, në lidhje me rezultatet e një studimi të kryer nga World Vision mbi përballjen e fëmijëve shqiptarë të moshës 13-18 vjeç me pornografinë. Dhe pastaj jam akoma më i revoltuar dhe i fyer (outrageous, prapë!) për mënyrën se si komentohen këto gjetje nga e ashtuquajtura e elita e gazetarisë shqiptare…

Rastësisht ishte moment… dhe kam mbetur pa koment!!!

kuturuKulture Shqiptare, Viz-Kuturu0 Comments

Në cilën botë jemi, ku fëmijët 10 vjeçarë ekspozohen me të tilla fenomene… e jo nga youtube e TV ku prindërit mund të neglizhojnë e ti lënë fëmijët pa kujdes, por kur ekspozohen në një tekst shkollor, ku supozohet i natyrshëm është që autorët e një teksti shkollor zotërojnë një nivel intelektual që duhej ti kapërcente këto sfida në përzgjedhjne e materialit mësimor. Si ndodhi, si ka mundësi që një autore tekstesh librash shkollorë përzgjedh këtë këngë për t’ju mësuar ritmin nxënësve të klasës së pestë?