Morali si një “stoli” (e shëmtuar) për sytë e të tjerëve

kuturuKrim-tari0 Comments

Nëse një shoqëri, nuk gjen mjaftueshëm “tokë të përbashkët” për të reaguar ndaj së keqes dhe për të vlerësuar të mirën, atëherë është pothuajse e pamundur të kesh një moral të përbashkët… Atëherë e kthejmë shoqërinë në një tokë të më-të-fortit dhe na ruaj Zot nga rradha e vdekjes së pamerituar!

Krimi si zgjidhje e pranueshme e konfliktit…

kuturuKrim-tari0 Comments

Dhe një koment të fundit: Më bën përshtypje kur lexoj nëpër gazeta “mendimet e psikologëve më të shquar shqiptarë në lidhje me krimin e shtuar ditëve të fundit”. Imazhi që kam në mendje, është një grup “psiko-logësh” që ka 20 vjet – e ndoshta më shumë, që recitojnë teori të “përkthyera” nga Perëndimi, që përveçse kuriozitetit për një gjë të re të padëgjuar, nuk ofrojnë asnjë gjë të vlefshme në praktikë..
Si mund ta zgjidhim situatën e papranueshme të zgjidhjes së konfliktit me armë?

Video Games

kuturuKrim-tari0 Comments

Në këtë temë, duket se ka një videogame të rregjistruar në kryeministri në datën 21 janar, që dikush, e ka marrë në pronësi. Mendoj, me aq sa më kap truri mua, që kjo loja e fundit, po mbahet fshehur kinse të na rrisë kuriozitetin. Në momentin kur s’ka më lojra interesante mjaftueshëm për publikun, atëherë hidhet në treg një lojë tjetër, e një shkalle “ma t’naltë”.
Kështu thonë të gjitha studimet mbi videogame-s: ata që janë të ndikuar e të tërhequr nga këto lojra, gjithmonë duan më shumë, më të përgjakshme, e më të rrezikshme.
Zot, na ruaj trurin! Ose mos na lër të blejmë PlayStation 3! Ti, bir, prit edhe pak sa të rritesh!