Plazhet e Shqiperise!

kuturuJeta Shqiptare, Kulture Shqiptare, Rrëmujë0 Comments

Here pas here, te huajt vijne edhe shikojne realitetin tone edhe e dallojne qarte kuturullekun e ambientit shqiptar. Zakonisht ne kemi qejf t’ju kundervihemi edhe t’ju themi qe e kane gabim, qe vendi yne eshte nje vend i kendshem – gje qe eshte e vertete. Por gjithashtu duhet te bejme dicka per ta ndryshuar realitetin… Perpara se ta ndryshojme, duhet ta shikojme qarte se si eshte…

Shikojeni me syte e Reuters..

Kuturu-ja si termi i përshtatshëm

kuturuJeta Shqiptare, Kulture Shqiptare, Rrëmujë0 Comments

Jemi në tranzicion… akoma nuk e di se ku jemi drejtuar… universiteti po ndryshon, por nuk e di cfarë vlerash po përzgjedh… politika është një demokraci në zhvillim (!) dhe nuk e dimë se si do të shkojë kjo punë…
Me një frazë: “njerëzit po ecin kuturu… pa e ditur se ku po shkojnë në Shqipërinë tonë të fillimshekullit të 21-të.