1 Divorc ne dite!!!

kuturufamilja, Jeta Shqiptare, Martesa0 Comments

Nese kjo eshte e vertete, kjo mjafton per te shperthyer nje bombe sociale qe nuk do ta shpetonte shoqerine shqiptare, as sikur te gjitha “ceshtjet e medha” te zgjidheshin shume shpejt. Urrejtja qe percon nje divorc, dhuna verbale qe i shoqeron keto fenomene ne mjaft raste, familje te ndare, ceshtje pronesie ne udhekryq, femije te rritur ne ambiente jo te shendetshme, marredhenie intime te shkaterruara – te gjitha keto jane “bomba sociale” per te cilen shoqeria do te paguaje nese nuk nderhyn per te zgjidhur ne menyre te shendetshme…

bekimja & hekurani!

kuturuJeta Shqiptare1 Comment

Hekurani nuk mund te vizitohet me. Edhe kompjuteri nuk i hyn ne pune. Cfare mund te beje nje kryeminister per t’ia ulur dhimbjen familjes se Hekuranit?

Keshtu mbaron historia e Hekuranit.

Ketu mbaron edhe historia e Bekimes dhe Hekuranit bashke.

I ndare me dysh: Pertej Kuturuse!

kuturuJeta Shqiptare, Politikë1 Comment

Te gjithe Shqiptareve, mendoj, do t’ju duhet te marrin nje kurs llogjike, qe te pakten te mesojne te lidhin dy mendime bashke. Nese mensojme te lidhim dy mendime bashke (ver re, jo fjale, por mendime!) atehere mund te kemi shprese qe mund ti kuptojme ca prej ngjarjeve qe kane ndodhur…

Sikur s’jetoj në vendin tim!

kuturuJeta Shqiptare, Politikë, Rrëmujë0 Comments

Poezitë janë një formë të shprehuri që ndonjëherë duket aq “poetike” sa nuk ka lidhje fare me realitetin. Por, qartazi, janë ca shprehje poetike që shkojnë aq bukur në skajet e artit po aq sa ç’shprehin qartazi edhe realitetin ku jetojmë… Ja një poezi e tillë që ishte botuar sot në gazetën SHQIP me kërkesë të vetë autorit,