Kur të vjedhin perëndimin e diellit…

kuturuJeta Shqiptare, Uncategorized, Viz-Kuturu0 Comments

Ne banojmë në katin e 9-të të një pallati. Që shikon nga Lindja, Veriu dhe Perëndimi. Një nga arsyet përse e blemë pallatin në katin e fundit, ishte pikërisht fushëpamja. Në mëngjes (nëse zgjoheshim herët) mund të shikojmë lindjen e diellit. Pasdite, nëse kemi mundësi, shikojmë perëndimin e diellit nga ballkoni. Por tani, disa pallate më tutje, po ndërtohet një … Read More

Hajde, dalim të sqarohemi…

kuturuJeta Shqiptare, Viz-Kuturu0 Comments

Po lexoja komentet e vajzës që u qëllua në Vlorë nga shoku i klasës… Sipas gazetës Panorama, vajza është nxjerrë “në pritë” nga nëna e autorit, që gjithashtu është mësuesja e matematikës në shkollë… Sipas vajzës, nëna e autorit, ka ngulur këmbë që ata të “sqaroheshin”. Cfarë donte mësuesja e matematikës që të sqaronin nxënësit? A e di mësuesja e matematikës, kuptimin … Read More

Lajmi i mirë i gabimeve në tekstet shkollore…

kuturuJeta Shqiptare, Po-e-Zi0 Comments

Dakord! Nuk është lajm i mirë në pamje të parë. Tekstet që janë përmendur në mediat – kryesisht në mediat sociale si fillim – janë katastrofë. Krejtësisht të papranueshme! Dhe ky nuk është problem i vitit të fundit, siç mund ta dalloni edhe nga vëzhgimet e mia, ku nxënësit mësojnë muzikë përmes historive të tradhëtive të Shpatit dhe Bleros! (Më falni nëse … Read More