1 Divorc ne dite!!!

kuturufamilja, Jeta Shqiptare, Martesa0 Comments

Nese kjo eshte e vertete, kjo mjafton per te shperthyer nje bombe sociale qe nuk do ta shpetonte shoqerine shqiptare, as sikur te gjitha “ceshtjet e medha” te zgjidheshin shume shpejt. Urrejtja qe percon nje divorc, dhuna verbale qe i shoqeron keto fenomene ne mjaft raste, familje te ndare, ceshtje pronesie ne udhekryq, femije te rritur ne ambiente jo te shendetshme, marredhenie intime te shkaterruara – te gjitha keto jane “bomba sociale” per te cilen shoqeria do te paguaje nese nuk nderhyn per te zgjidhur ne menyre te shendetshme…

Tani u kujtuan prinderit?

kuturufamilja, Jeta Shqiptare, Rrëmujë, Vlera0 Comments

… autoret e librit thone ne gazeten Shekulli se ka tre vjet qe e botojne tekstin e deri me tani asnje nuk ka pasur verejtje. Dmth, gjithmone duke supozuar se problemet ekzistojne, per tre vjet rrjesht askush nuk e ka vene re problemin ne tekst e te pakten te perpiqet te beje “opozite” me autoret e tekstit…

Ku eshte kufiri?

kuturufamilja, Jeta Shqiptare, Kulture Shqiptare2 Comments

E megjithate, miq, ku eshte kufiri i pasqyrimit te ideve ne ambientet publike? A nuk duhet ndare ambienti publik ne menyre te barabarte mes te rinjve, te moshuarve, te cmendurve e femijeve?
Po ta kisha ne dore, do te kisha bojkotuar kete pije energjike deri ne terheqjen e reklames dhe gjithashtu do te isha mbledhur ne nje proteste publike per te ndaluar reklamen…
Por s’e kam ne dore, keshtu qe te presim te marre forme kuturuja jone….

Censurimi: Me ne fund nje lajm i mire!

kuturufamilja, Jeta Shqiptare, Kosova, Kulture Shqiptare, Vlera0 Comments

Derisa shoqeria te kete filluar ta kuptoje rrezikun qe na kanoset nga kjo lloj mungese vemendje per keto detaje, te pakten kam rastin t’ju them disa producenteve muzikore neper TV e Kosoves: Bravo ju qofte! Po i hidhni hapat me shpejt se ne shqiptaret e Shqiperise ne kete fushe… Jeni me pak kuturu!
Ketej nga ana jone, po shpresojme te kthjellohet situata shpejt!